επικοινωνία

E. soxtgr@gmail.com
Τ. +30 6986573367
Το blog λειτουργεί συμπληρωματικά για την ιστοσελίδα του συλλόγου www.soxt.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Για την ανάβαση στον Όλυμπο

Μιας και αρκετοί φίλοι μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την ανάβαση του Ολύμπου δεν έχουν εμπειρία ανάλογης ανάβασης θα ήταν σκόπιμο να αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες και όρους- προϋποθέσεις συμμετοχής.

Η διαδρομή: 

Η ανάβαση θα γίνει από την πιο συνηθισμένη διαδρομή  με εκκίνηση από Γκορτσιά ή Σταυρό και ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών περνώντας από  Πετρόστρουγκα και Σκούρτα . Η ανάβαση κινείται ένα μεγάλο διάστημα μέσα σε πανέμορφο δάσος και στη συνέχεια στο εντυπωσιακό αλπικό τοπίο του Ολύμπου. Η πορεία διαρκεί περίπου 6 ώρες καθώς πρέπει να καλυφθούν περισσότερα από 1700 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. 

Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή το πρωί όσοι επιθυμούν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα πραγματοποιήσουν ανάβαση την κορυφή Μύτικας 2917μ. και οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν την κατάβαση για προς τα Πριόνια.    

Αναχώρηση 7:30 πμ από τα γραφεία του Συλλόγου στο Μύλο Ματσόπουλου

Απαραίτητος εξοπλισμός: 
Ορειβατικά παπούτσια
Αδιάβροχο
σκούφος- γάντια
2 λίτρα νερό τουλάχιστον
φακός
κράνος(για όσους επιθυμούν να ανέβουν στην κορυφή) 

*υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε αντίξοες συνθήκες στο βουνό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οπότε είναι απαραίτητα κάποια βαριά ρούχα.  

Την Τρίτη 25/9 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής θα βρεθούμε στο σύλλογο για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Υλικά όπως κράνη μπορεί να διαθέσει ο σύλλογος. 

1 σχόλιο: