επικοινωνία

E. soxtgr@gmail.com
Τ. +30 6986573367
Το blog λειτουργεί συμπληρωματικά για την ιστοσελίδα του συλλόγου www.soxt.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνέχεια με καλοκαιρινό κύκλο παιδικών τμημάτων κάνοε-καγιάκ και αναρρίχησης.


Με δύο τμήματα ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος για τις παιδικές ακαδημίες του ΣΟΧΤ. Οι βάρκες θα επιστρέψουν στο Ληθαίο Ποταμό στο κέντρο της πόλης όπου οι μικροί μας φίλοι θα μυηθούν στα μυστικά του κάνοε-καγιάκ, ενώ η ακαδημία αναρρίχησης θα επαναλειτουργήσει στην πίστα αναρρίχησης στο Μύλο Ματσόπουλου.
Ο Ληθαίος ποταμός είναι ένα ιδανικό ποτάμι για τα πρώτα στάδια εκμάθησης κάνοε-καγιακ, όπου μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση όλοι οι τρικαλινοί και οι     επισκέπτες της πόλης. Εκτός όμως από το Ληθαίο μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τον Ασπροπόταμο ή τον Πηνειό για καταβάσεις σε άγρια νερά και τη Λίμνη Πλαστήρα ή ακόμα και τις μικρές λίμνες στον Άγιο Βησσαρίωνα και το Λογγά για ήρεμα νερά.
Ο ΣΟΧΤ φιλοδοξεί με τη βοήθεια του έμπειρου προπονητή κανόε-καγιακ Όκκα Στέφανου, ο οποίος είναι υπεύθυνος του προγράμματος, να δώσει ξανά ζωή στη βάση στο Ληθαίο Ποταμό, να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο άθλημα και γιατί όχι, να λειτουργούν τα τμήματα όλη τη χρονιά. Η λειτουργία της σχολής κάνοε-καγιακ στην καρδιά της πόλης στο κεντρικότερο σημείο του ποταμού θα ανοίξει και μια προοπτική για την καλύτερη ανάδειξη και προστασία του Ληθαίου.
Το κάνοε- καγιάκ είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα που δίνει τη δυνατότητα απόδρασης στη φύση, αλλά αποτελεί επίσης και μια πολύ καλή μορφή άσκησης εδικά για τις παιδικές ηλικίες. Το πρόγραμμα εκμάθησης πέρα από την κατάρτιση σε συγκεκριμένες τεχνικές του αθλήματος είναι εμπλουτισμένο με στοιχεία αγωγής υπαίθρου, βασισμένο στην αρχή οικοδόμησης σχέσεων σεβασμού και προστασίας της φύσης και την εξοικείωση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον.

Τα τμήματα κάνοε-καγιάκ θα ξεκινήσουν το Σάββατο 5 Μαΐου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο και Κυριακή, πρωινές και απογευματινές ώρες στη βάση του ΣΟΧΤ στο Ληθαίο ποταμό (έναντι κλινικής Παντελιδάκη). Θα πραγματοποιηθεί ένας βασικός κύκλος μαθημάτων μέχρι και τον Ιούνιο.
Τα τμήματα αναρρίχησης θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με το γνωστό τρόπο Τρίτη και Πέμπτη μετά τις 4 το απόγευμα στης πίστα του συλλόγου στο Μύλο Ματσόπουλο ενώ το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο και με εξορμήσεις σε φυσικό πεδίο.    
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι της Τετάρτη 2 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες στον τηλ. 6986573367 και στη σελίδα του συλλόγου www.soxt.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου