επικοινωνία

E. soxtgr@gmail.com
Τ. +30 6986573367
Το blog λειτουργεί συμπληρωματικά για την ιστοσελίδα του συλλόγου www.soxt.gr

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Νέα σελίδα για τον χειμερινό αθλητισμό του νομού και όχι μόνο.


Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι Αντοχής που διοργάνωσε ο ΣΟΧΤ με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Πύλης, στα Λιβάδια Περτουλίου.


Η συγκεκριμένη διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως ιστορική, καθώς είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας που διοργανώνεται στο νομό μας, ενώ δικαιώθηκαν οι προσπάθειες χρόνων για την πιστοποίηση της πίστας και την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, αφού όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ικανοποιημένοι από την διοργάνωση αλλά και εντυπωσιασμένοι από τη μορφολογία της πίστας και την τόσο ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής.



Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα, όλων των κατηγοριών, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Σπριντ ομαδικό και ατομικό. Η απόσταση της διαδρομής ήταν 1200 μέτρα, ενώ όσοι βρέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στα Λιβάδια είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό αγώνα, υψηλού επιπέδου. Από το ΣΟΧΤ στους αγώνες συμμετείχαν εκτός συναγωνισμό με στόχο την απόκτηση εμπειρίας οι Αδριανή Καραθάνου και Ελένη Τσιάντα στην κατηγορία κορασίδων και ο βενιαμίν του συλλόγου Χρήστος Μαργαρίτης στην προαγωνιστική κατηγορία.



 


Στους νικητές απένειμαν μετάλλια και κύπελλα οι κ.κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος, Αντιδήμαρχος Δήμου Πύλης, ο οποίος κάλεσε τους αθλητές και τους συνοδούς τους να διαδώσουν στις περιοχές τους τις όμορφες εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη διαμονή τους στη περιοχή, καθώς και οι Σωτήρης Πολυγέννης πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Περτουλίου και Ηλίας Φιλοκώστας πρόεδρος των επιχειρηματιών τουρισμού της περιοχής «Ξένιος Ζεύς». 
Ο αγώνας άφησε πλούσια παρακαταθήκη για το μέλλον και έδειξε σε όλους ότι το σκι αντοχής μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας και να αναδειχτούν αθλητές αλλά και να φιλοξενηθούν μεγάλοι αγώνες.

Στους άμεσους στόχους του ΣΟΧΤ είναι η καλλιέργεια του συγκεκριμένου αθλήματος και η δημιουργία μαζικών παιδικών τμημάτων. Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και η απόκτηση του εξοπλισμού για την ανάπτυξη του διάθλου (σκι αντοχής και σκοποβολή).  


Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος πέρα από την θετική επίδραση που θα έχει για το χειμερινό αθλητισμό στην περιοχή μας, θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού έχοντας άμεσα θετικά αποτελέσματα για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Ο ΣΟΧΤ θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της διοργάνωσης «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» για τα σοκολατούχα γάλατα και τους χυμούς, τα αρτοποιεία «ΔΙΑΛΕΚΤΟ» για τα σάντουιτς, την «ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ Α.Ε.» για τα νερά, το «St. George Chalet» για τη ζεστή φιλοξενία και την επιχείρηση «ADVENTURE» για την υποστήριξη του αγώνα με snowmobile.
Στην επιτυχία της οργάνωσης των αγώνων συνέβαλαν, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με οικονομική στήριξη 1000 ευρώ, ο Δήμος Πύλης που παραχώρησε τα απαραίτητα μηχανήματα του για τη διαμόρφωση της πίστας και η ΣΜΥ με την παραχώρηση σκηνών για την υποστήριξη των υποδομών του σταδίου.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου